CoWelder

Din nya svetsassistent är en robot

CoWelder är ett ekonomiskt överkomlig sätt att komma i gång med svetsautomatisering på. Den är perfekt för svetsning av enkla arbetsstycken oavsett mängd och frekvens. CoWelder säkerställer maximal flexibilitet, enkel programmering och konstant hög svetskvalitet.

 • Enkel  installation – kom i gång med svetsning från dag ett
 • Ökad produktionskapacitet
 • Optimal svetskvalitet
 • Snabb återbetalningstid

CoWelder passar till professionella svetsverkstäder. Det är en kollaborativ robot (en såkallad cobot). Det vill säga, att den är designet till att arbeta tillsammans med människor på en gemensam arbetsplats - utan behov av säkerhetsavspärrning. Cobotten har flera inbyggda säkerhetsstyrningsfunktioner och är CE-godkänd.

CoWelder-img01

Så här sätter du samman ditt CoWelder-paket…

Steg 1 - Välj din räckvidd
Konfigurera din CoWelder med en UR5 robot med en räckevidd på 850 mm eller en UR10 robot med en räckvidd på 1300 mm.

Steg 2 - Välj din svetsmaskin
Utrusta din CoWelder med Sigma Select, Pi 350 AC/DC eller Omega 300 Advanced.

Steg 3 - Konfigurera din svetsmaskin
Om du väljer en Sigma Select, kan du ut ifrån olika förutbestämda konfigurationer välja den konfigurationen, som passar till ditt behov. Pi 350 och Omega 300 har en förutbestäm konfiguration.
De pre-konfigurerade CoWelder-produktpaketen är designade till att matcha alla krav på optimal svetsperformance; från enkel svetsning till krävande MIG/MAG- eller TIG-pulssvetsning (med eller utan kalltrådsmatning). 18 olika konfigurationer – välj den, som passar till behovet i din produktion.

CoWelder-img02

Optimera svetsning av alla seriestorlekar och frige kapacitet

Vil du gärna spara resurser på manuell svetsning av små serier? Gör din serieproduktion mer effektiv och få enheltlig, hög svetskvalitet. Operatören skall endast komma med komponenten i fixturen, välja det rätta programmet och trycka på start-knappen. Medan CoWelder är i gång med att svetsa, kan operatören förbereda nästa komponent.

Låt CoWelder utföra rutinarbeten och utnyttja svetsarens kvalifikationer bättre på andra platser. CoWelder är så lätt att programmera, att det kan löna sig att svetsa även små serier. Det är ren win-win för både arbetsgivaren och svetsaren.

Enkel uppsättning och programmering

Det tar bara en kort stund att installera CoWelder i din existerande produktion.Kom i gång med svetsningen från dag ett; montera CoWelder på ditt svetsbord, starta din svetsassistent och börja programmeringen.
Programmering är enkelt och intuitivt, även för oerfarna operatörer. Man kan bygga upp en katalog av arbetsämnen var och en med bifogade inställningar och det är enkelt att växla mellan dem flera gångar under en arbetsdag.

Unika mallar
CoWelder kommer att komma ihåg och återta de rörelser, som du lär den. Tryck på frikörningsknappen och flytta robotarmen för att visa svetsbanan från start till stopp. Använd programmeringsenheten med 12” touchscreen och de unika, användarvänliga mallarna för ytterligare programmering och justering. Beroende på komplexitet tar det endast omkring en halv timme att programmera ett nytt svetsämne.
CoWelder-img03
CoWelder-img04

Säkerhet framför allt

CoWelder är designad med fokus på säkerhet. Det krävs ingen fysisk säkerhetsinhängnad, för att CoWelder har ett inbyggt virtuellt säkerhetshägn, som begränsar den tredimensionella räckvidden.

Fler säkerhetsstyringsfunktioner

En motståndssensor stoppar automatiskt cobotten vid ett motstånd på 8 kg m/s. Som en extra säkerhetsåtgärd finns det en säkerhetsknapp vid sidan av tänd/släck knappen, så du alltid kan stoppa processen.

CE-godkänd paket
CoWelder-paketet innefattar CE-märkning, så det behövs inte någon komplicerad godkännelseprocess.

Följande är inkluderat vid leverans av en CoWelder produktpaket

 • UR robot
 • Strömkälla
 • Frikörningsknapp på robotarmens 6. led för lätt programmering av robot
 • Robotcontroller inkl. teach/programmeringsenhet med E-stopp och 5 m kabel
 • Start/stopp-enhet med 5 m kabel
 • Robotsvetsbrännare, 4 m längd
 • Standard robotbrännarhållare
 • Självbalanserande bordsupphängning
 • Migatronic programmeringschabloner
 • IGC® Intelligent Gas Control
 • Kalibreringscertifikat
 • CE-godkännande
 • Manual
CoWelder-img05
CoWelder-1-4

Enkel att programmera

Programmering av CoWelder är så enkelt, så att du inte behöver investera i en professionell robotprogrammerare. Svetsare utan erfarenhet av programmering kan lätt lära sig att hantera cobotten.

CoWelder-2-4

En effektiv assistent

CoWelder optimerar effektiviteten och säkerställer enhetlig svetssöm i konstant hög kvalitet.

CoWelder-3-4

Flexibiliteten är viktig

Den 6-axlade robotarmen skiftar snabbt mellan olika svetspositioner; hastigheten gör, att den kan svetsa snabbare, än du kan svetsa manuellt.

CoWelder-4-4_1

Mobil till var tid

CoWelder-lösningen kan enkelt flyttas med en gaffeltruck och användas till olika svetsuppdrag i produktionshallen. Du kan sätta den i ett existerande bås för manuell svetsning, eller så kan du etablera en specifik CoWelder-arbetsplats.

Kontakta oss för kostnadsförslag och mer information!

Corema Svets- & Industriprodukter AB
Laxfiskevägen 26
433 38 Partille

Kontakt:

Telefon: 031-336 36 82
E-post: info@corema.se

Order:
order@corema.se

© 2022 Corema Svets- & IndustriprodukterAB | Vi reserverar oss för eventuella skrivfel och felaktiga produktbilder.